Mer om hästar framöver

Ja fiskarna ligger på hyllan just nu jag är arbetslös och sjukskriven och om jag ska hålla på med fiskarna mer vill jag bara handla så jag låter bli dom ett tag.
 
Just nu står hästar högst upp på min lista.
 
Något som jag märkt stor skillnad på när de kommer till hästägare. 1 hur mycket/lite dom pysslar om sin häst. 2 motion under somaren/betet 3 träning
1. Remarken masserar vi höfter/rumpa och kollar noga ben o rygg, mun, hals, ögon allt för att se så han inte gjort sig illa. vi lindar hans bakben för att han har lite sår där och de ger värme och stöd, även ländtäck så han håller musklerna extra varma. linement på baken speciellt om han vilat. efter ridning strechar vi alltid benen de är lika självklart som att krasta hovar och borsta av honom, och strecha ryggen. när jag har gjort allt de förtjänar han en godis och då strechar vi halsen när vi ändå håller på.
inget av de här är jobbig visst det tar mer tid, men jag älskar att hålla på med remarken och det är därför jag åker dit för att träffa han. om han har tappat en sko och jag inte kan rida då vänder inte jag och åker hem så fort jag får veta det. då myser vi och borstar o masserar.
 
För mig så käns det som att många bara vill få det överstökat, hur många gånger har man själv inte haft träningsvärk i två dagar efter ett ordentligt pass och sagt "jag skulle ha strechat" tänk hur hästen mår som bär sin egen stora kropp och ryttare o tränar oftast bra mycket hårdare än va vi gör på ett pass.
 
2. det här med sommarbete...jag förstår att ridskole hästar kan få lämnas i fred under sommaren men även dom hålls igång lite. men alla hästar som bara går och äter o gör nada. Sommaren är bästa tiden, ljust länge vägar och skog som man lätt tar sig fram över inga tunga vinterkläder. Alla muskler och kondition som man spenderat hela vintern till att bygga upp ska nu bara få flyta bort bland allt gräs? verkar lite fel enligt mig. en vildhäst tar ju inte en måndas villa under sommaren direk, och våra hästar behöver ju inte lägga på sig inför vintern dom får ju förhoppningsvis ordentligt med mat varje dag.
 
3. äsh jag e bara avundsjud egentligen, Om jag hade en egen häst skulle jag vilja rida och träna den varje dag och när folk har en häst som bara kommer ut ibland eller har massa kapacitet som ingen tar vara på pga okunnighet tycker jag bara att de är synd.